Shiatsu

WelkomShiatsuKashiPraktijkCursus

Shiatsu is een Japanse massage therapie. Door middel van inleunen met handen en vingers, het verbinden van gebieden en het manipuleren van gewrichten zorgt shiatsu ervoor dat energie (Ki, Chi, Prana) vrij door het lichaam kan stromen. Een vrije stroom verhelpt fysieke klachten en vastzittende emoties en versterkt daarmee een algeheel gevoel van welbevinden.

Klachten zijn vaak een aanwijzing om iets aan te gaan. Er is een fysieke of mentale prikkel die je aanspoort om stil te staan. Om te zien waar je kan investeren in jezelf, wat is belangrijk voor jou. Shiatsu ondersteunt dit proces. Shiatsu nodigt uit tot zelfheling, om te zakken in je kern voor rust en antwoorden voor heling.

 

Met shiatsu kan je een groot aantal klachten behandelen.

  • Rug nek schouder klachten
  • Sportblessures
  • Hoofdpijn/ migraine
  • Astma
  • Diabetisch
  • Stress
  • Burn out
  • Omgaan met hoog gevoeligheid                                                                                                                   

 

Lichaam in evenwicht

Ons lichaam streeft altijd naar evenwicht. Alleen zijn wij, door de hoeveelheid indrukken in deze wereld, niet altijd in staat om genoeg rust te vinden om de balans in ons lichaam en onze geest te herstellen. Shiatsu stimuleert het lichaam om aandacht te besteden aan het zelfhelend vermogen.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Shiatsu draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling. Door middel van een behaneling van het hele lichaam worden niet alleen de symptomen maar ook de oorzaak genezen. Directe klachten kunnen verholpen worden, een kleine disbalans wordt geharmoniseerd en ook oude diepe blokkades kunnen de ruimte krijgen om geheeld te worden.

 

Wanneer niet? Shiatsu is een aanvulling op de reguliere geneeswijzen. Raadpleeg bij twijfel je huisarts.

Shiatsu stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam, het lichaam wordt op de klacht gewezen en aan het werk gezet. Hierdoor kan tijdelijk de klacht lijken te verergeren, dit is niet erg, dit is onderdeel van het herstel proces.